Supply chain och produktion

Orkla är stolt över att äga hela värdekedjan, från att en produktidé ser dagens ljus tills den färdiga produkten är i händerna på konsumenten. För oss är det viktigt att våra råvaror är hållbart producerade, och vi arbetar aktivt med förbättringsprojekt i värdekedjan.

Visste du till exempel att all kakao vi köper till Nidar-chokladen är 100 % UTZ-certifierad? Våra inköpare arbetar direkt mot leverantörerna och bidrar varje dag till att vi når våra strategiska mål. När råvarorna kommer till våra fabriker är det våra medarbetare där som ansvarar för att miljontals konsumenter får de kvalitetsprodukter de förväntar sig och förtjänar.

Vi har egna team som bedriver stora och omfattande förbättringsprojekt inom Orkla. Hur många ketchupflaskor är det till exempel möjligt att producera i timmen? Och var är det mest optimalt att den produktionen ligger? Sist men inte minst har vi några av branschens bästa logistikmedarbetare som varje dag jobbar med att optimera, förbättra och styra varuflödet från leverantörerna genom produktionen fram till våra kunder När måste butikskedjan ha chipsleveranserna till Melodifestival-kampanjen, och hur mycket råvaror måste vi beställa för att kunna leverera tillräckligt med varor? Det är bara lite grann av det du som logistikmedarbetare kan få ansvar för. Låter något av det här spännande? Bli en del av vårt team!