Gott i magen med säker mat

På Orkla Foods Sverige letar vi alltid, och när det är möjligt, efter närproducerade råvaror, helst i Sverige. Vi använder ca 1.200 råvaror när vi tillagar våra produkter, allt från kött, fisk, ägg, grönsaker, frukt, potatis och bär. Vi följer alltid ett antal kriterier såsom produktkvalitet, leveranssäkerhet, pris, utveckling/innovation, kvalitetssystem, miljöpåverkan och etiska parametrar genom hela värdekedjan från leverantör till slutkund.

På våra anläggningar från Simrishamn i söder till Vansbro i norr kontrolleras alla råvaror och slutprodukter för att säkerställa att produkterna alltid är av högsta kvalitet. Vi arbetar systematiskt med att ständigt förbättra och anpassa våra produkter efter konsumenternas smak och eventuella myndighetskrav. Tumregeln är enkel: tillsatser ska bara användas när det är helt nödvändigt och varje tillsats som används tillsätts för smak, säkerhet eller nytta hos konsumenten.

 

Hela vårt produktsortiment är kartlagt utifrån vilka tillsatser vi använder samt produkternas innehåll av fett, socker och salt. I all produktutveckling strävar vi efter så få ingredienser som möjligt och alla nya produkter som utvecklas ska motsvara våra högt ställda krav på näring och hälsa. Vi kommer inte att kunna erbjuda produkter som är helt fria från tillsatser. Helt enkelt eftersom vi aldrig gör avkall på produktsäkerheten. Många tillsatser används för att vi ska kunna vara helt trygga med att den mat och dryck som säljs under Orkla Foods Sveriges varumärken är helt säker för dig som konsument.

All märkning och näringskommunikation på våra produkter förmedlas på ett seriöst och tydligt sätt, så att våra kunder och konsumenter känner sig informerade och kan göra medvetna val.

Våra KRAV-märkta produkter uppfyller EUs regler för ekologiska produkter och har dessutom ytterligare krav på djuromsorg, miljö och socialt ansvar. Ett flertal av våra produkter är nyckelhålsmärkta. Våra rutiner för hantering och märkning av allergener är noggranna.