Vi tar ansvar för miljön genom hela värdekedjan för livsmedel

Vi tar ansvar för vår miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv och som företag vill vi minska vårt miljöavtryck. Vår målsättning är att skapa hållbar lönsamhet genom att spara på både miljö och kostnader genom hela värdekedjan och bidra till en cirkulär ekonomi, där avfall inte ska existera utan ses som en resurs.

 

De senaste åren har vi genomfört ett antal initiativ för att minska vårt matsvinn i hela värdekedjan. Vasslen från ostkaketillagning i Frödinge, deg från pizzabakningen i Vansbro och äppelskruttar från kokning av äppelmos i Tollarp blir djurmat. Och skalrester från potatis-tillagningen i Eslöv går till biobränsle. Spill från tillagningen i Fågelmara hämtas av lokala jordbrukare som använder den till gödning av åkrar.

 

Genom att kontinuerligt utveckla förpackningarna till vår mat gör att matsvinnet minskas. Felix ketchupflaska ställs idag på korken och det innebär att mer ketchup kommer ur förpackningen.
Produkten Krögarklass Fyra skånska gryn kan varieras till många rätter i restaurangkök och genom det minskas matsvinnet.

På nationell nivå deltar vi i initiativet Hållbar Livsmedelskedja, ett samarbete mellan Coop, Axfood, ICA och ett antal livsmedelsproducenter samt Tetra Pak, för att vi tillsammans ska minska matsvinnet.