Nytt namn på Risifrutti till förmån för Bröstcancerfonden

I samband med Rosa bandet hösten 2017 bytte 2 miljoner Risifrutti namn till Risitutti. Syftet var att uppmärksamma kvinnor på vikten att kolla sina bröst en extra gång. Tidig upptäckt av bröstcancer kan nämligen göra hela skillnaden, och rädda liv!

Sveriges mest kända rismellanmål Risifrutti blev under en månads tid Risitutti och en budskapsbärare för att uppmärksamma och sprida kunskap om bröstcancer. Namnbytet innebar var också ett stöd till Bröstcancerfonden och deras viktiga arbete med att uppmana kvinnor att kolla en extra gång.

– Vi blev jätteglada över samarbetet med Risifrutti. Kampanjen riktade ljuset mot en av våra hjärtefrågor: självundersökning. Vi vet att tidig upptäckt räddar liv. Och vi vet att det kan ta tid att få till en god vana. Ju förr en kvinna lär känna sina bröst, desto bättre – i syfte att upptäcka eventuella förändringar i ett så tidigt skede som möjligt, säger Marit Jenset generalsekreterare på BRO och Bröstcancerfonden.

Möt Marit Jensen, generalsekreterare BRO och Bröstcancerfonden

Marit berättar att hon är väldigt glad över samarbetet med Risifrutti. Kampanjen riktade ljuset mot en av deras hjärtefrågor som är tidig upptäckt av bröstcancer genom självhjälp.

Möt Frida Fahrman

Frida Fahrmans bästa tips till alla kvinnor är att vara lyhörd på sig själv och sin kropp men också att lära känna sin kropp. Hon uppmanar till att känna på brösten regelbundet och är det något som känns fel så ska man inte vara rädd för att kolla upp det!