Medarbetarna bestämmer var maten ska göra skillnad

Sedan januari 2018 har Orkla Foods Sverige valt att engagera sina medarbetare att vara med och bestämma vilka aktiviteter och föreningar som företaget ska stötta. Det är därmed medarbetarna som bestämmer var maten ska göra skillnad!

Orkla Foods Sveriges ambition är att göra gott med god mat. Ett av det viktigaste målen är att guida till hälsosamma matvanor och förespråka en aktiv livsstil. Därför har Orkla Foods Sverige valt att satsa på samarbeten med föreningar som uppmuntrar fysisk rörelse och att stötta aktiviteter som främjar den svenska folkhälsan. Men nu är det upp till medarbetarna att bestämma var maten och drycken ska göra skillnad.

Sedan januari 2018 har Orkla Foods Sverige valt att engagera sina medarbetare så att de är med och bestämmer vilka föreningar och aktiviteter företaget ska stötta. Alla medarbetare får möjlighet att föreslå vilket ändamål som företaget ska sponsra och en förening väljs ut varje månad. Med anläggningar på 9 platser runt om i Sverige gör medarbetarsponsringen det möjligt att bidra till små lokala arrangemang.

En av föreningarna som mottagit medarbetarsponsringspaketet är Kungshamn IF Vollybompa.

– Jag är jätteglad över att kunna erbjuda barnen i Vollybompan och deras föräldrar goda produkter som de kanske ännu inte hunnit testa i vårt sortiment. Mitt bonus-barnbarn är med i gruppen och jag vet att hon tyckte att det var kul att få visa upp vad hennes extrafarmor arbetar med. Jag är stolt över att jobba på ett företag som engagerar medarbetarna i denna typ av frågor, säger Kate som innan pensionering arbetade som konsumentvägledare.