Mat i klimatsmarta förpackningar

Vårt mål är att minska miljöpåverkan från förpackningsmaterial i hela vår breda produktportfölj för mat. Vi har, tillsammans med våra leverantörer, utvecklat nya förpackningslösningar för att spara plats och därmed effektivisera transporterna, minska användningen av förpackningsmaterial och förbättra återvinningen.  Flera av våra förpackningar görs av skogsråvara som är FSC-certifierad, vilket främjar ett miljöanpassat och socialt ansvarstagande skogsbruk. FSC (Forest Stewardship Council) är ett globalt erkänt märkningssystem.

Förpackningen till Felix ketchup har genomgått ett antal förändringar och förbättringar. Förpackningen blåses strax innan den ska fyllas med ketchup och tomma flaskor behöver inte transporteras. När vi införde detta sänkte vi koldioxidutsläpp för flasktransporten med över 90%.

Under 2016 införde vi pant på dryckesflaskor från Önos och BOB. Svenskarnas intresse för att panta har varit väldigt stort och i augusti pantades över 80 % av flaskorna i Returpack system.

Felix morotsbullar och vegetariska burgare som lanserades under 2017 är packade i klimatsmarta förpackningar som till största del består av sockerrörsbaserad plast, en förnyelsebar resurs.
Skålarna till Felix Asia bowls och Pauluns SuperBowls är tillverkade av ett nytt material med cirka 70 procent återvunnen plast, vilket ger ca 40% mindre klimatpåverkan jämfört med en plastskål utan återvunnet material.