God och mer hälsosam mat på svenskarnas middagsbord

Svenskarna vill ha en sundare livsstil och äter idag mer hälsosamt än tidigare. Intresset för vegetarisk mat har ökat och matens ursprung är viktig*. Som ett av de stora livsmedelsföretagen i Sverige kan vi påverka svenska folkets hälsa, både direkt och indirekt både hemma, i skolan och inom sjuk- och äldrevården. Genom ett par goda initiativ har vi bidragit till att svenskarna får mer hälsosam och välsmakande mat på sina bord.

2016 lanserades de första välsmakande Felix Veggie Bowls och sedan dess har sortimentet utvidgas. Felix Veggie innehåller bara naturliga råvaror och inga tillsatser. Grytorna är kompletta rätter som är färdiga att värma och lätta att äta direkt ur förpackningen.

Sedan introduktionen på 90-talet har smakerna på Risifrutti rismellanmål kontinuerligt utvecklats i takt med att konsumenternas smakpreferenser ändrats. Ambitionen är att minska sockret i hela sortimentet med 25 procent inom tre år. Som ett led i att erbjuda livsmedels med mindre socker introducerades under 2017 en minskning med 14 procent i hela sortimentet av Risifrutti och en variant med Risifrutti utan tillsatt socker.

I samarbete med lokala odlare och Igelösa forskningscenter har vi skapat en god och mättande kolhydratkälla. Krögarklass Fyra skånska gryn är en blandning av korn, havre, råg och vete som är enkla att tillaga, smaksätta och kan varieras i det oändliga i restaurang och storhushåll.

Genom att ingå i ett forskningssamarbete med Antidiabetic Food Centre, AFC, får vi ny kunskap som vi kan använda för att ta fram hälsosamma produkter. Kunskapen från forskningsresultaten har vi använt och framför allt påverkat innehållet inom vårt varumärke Paulúns, till exempel vid val av cerealier.