Svinto

Gör glänsande rent där andra går bet. Svinto löddrande tvålull gör effektivt rent utan att repa

 

Svinto lanserades 1947 i Sverige och består av finspunnen stålull och ren såpa. Svinto kan användas överallt där du vill göra rent och ta bort fläckar som exempelvis på gummistövlar, kastruller, strykjärn, ugnen, med mera. Bör inte användas på mjuka ytor av aluminium och liknande. Är du osäker på materialet, testa först på ett litet undanskymt område.

Svinto finns idag både som lösull i diverse förpackningsstorlekar, miljömärkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, och som portionskuddar. För att använda Svinto, ta en bit stålull eller en portionskudde och fukta den något med vatten. Krama ur ordentligt så att stålullen löddrar sig. Sedan är det bara att börja rengöringen. Svinto har många användningaområden. Nedan följer några Svinto-tips som man kanske inte tänkt på.

Svintotrollet gör glänsande rent där andra går bet

Svinto-tips

 

Kök/Badrum: Fräscha upp dina badrums- och köksinredningsdetaljer på ett kick. Använd en liten bit Svinto och lite vatten för att få bort tvålmärken och kalk från kranarna. De blir skinande blanka och som nya.

Barn-kludd: Ibland händer det tyvärr att barn målar på väggarna, vilket kan vara mindre uppskattat av föräldrarna. Använd Svinto för att försiktigt ta bort både krit- och tuschmärken.

Träningsskorna: Tennisskor, sneakers och träningsskor kan snabbt bli missfärgade och smutsiga. Med hjälp av Svinto och lite vatten kan du fortsätta hålla dem rena och ljusa. Polera försiktigt under några minuter och låt det sedan torka.

Vassa saxar: Klipp helt enkelt genom Svinto med dina saxar, så blir de vassa igen.

Säkerhet

Alla som använder våra produkter ska känna sig trygg med dem och att de inte utgör någon risk, varken för dig eller för miljön. Här kan du ta del av säkerhetsdatabladen för Svinto.

Läs mer