Mrs Cheng’s

Varumärket Mrs Cheng’s historia började började på 60-talet då Johnny och Hanna Cheng, handlare med kinesiska hantverk och antikviteter, bestämde sig för att börja importera bambuskott och vattenkastanjer från Asien för att tillverka vårrullar.

 

Det blev ingen succé just då, men de tog även in kinesisk soja som man skulle doppa vårrullarna i. Sojan fick ett bättre mottagande än bambuskotten. Johnny besökte personligen alla livsmedelsbutiker, tidningsredaktioner och restauranger han kunde hitta. Han pratade dag och natt om soja och visade hur man använder soja i svensk mat. Det gav resultat. Idag finns Mrs Cheng’s Mushroom Soy i nästan var mans kök.

Mrs Cheng’s var länge ett familjeföretag. Arvet från Johnny och Hanna fördes vidare av döttrarna Anne och Helen som byggde upp varumärket Mrs Cheng’s. Idag består sortimentet av mer än bara soja: nudlar, Wokgrönsaker, olika såser, Thaigrytor mm. År 2004 bestämde de sig för att sälja verksamheten till Rieber & Son, en norsk livsmedelskoncern. År 2013 förvärvades Rieber & Son av en annan norsk livsmedelskoncern, Orkla, och Mrs Cheng’s blev en del av vår familj.