Maxim

Maxim hjälper dig som proffs såväl som motionär att optimera din kost och maximera ditt träningsresultat genom att erbjuda ett brett sortiment av sportnutrition och peppa dig att utmana dina gränser

Maxim betyder ”grundläggande princip”, ”motto” eller ”levnadsregel”. Ordet härstammar från latinska ”Maximus”, som betyder ”Den största”. Steve Jennings, som startade Maxim, tyckte allt det där passade in på hans vision, men vad han främst fastnade för var ordets estetik och symmetriska form. Två m med ett x i mitten. Steve Jennings var å andra sidan en väldigt speciell man. Han var en nyfiken entreprenör och en entusiastisk cyklist. Trots att han hade lagt sin atletiska karriär åt sidan cyklade han ofta för glädjen och motionens skull. Det var så han träffade cyklisten Chris Boardman. De lärde känna varandra och Steve började fundera på hur han med sin kunskap kunde hjälpa Chris att bli bättre. Tillsammans med ett forskarteam började han utveckla vad som skulle bli Maxims grundsten; ett rent kolhydratkoncentrat som gav Chris maximal energi under träningar såväl som tävlingar. Detta var 1991.

1992 gick (eller cyklade) Chris och vann OS-guld i bancykling, för att senare slå tre världsrekord och bära den gula ledartröjan tre gånger i Tour de France. Kolhydratkoncentratet finns kvar i vårt utbud och heter Carbo Loader Original.

Idag har det sällskap av ett brett sortiment produkter med allt från proteintillskott och kreatin till energitillskott och sportdrycker. Allt för att du som tävlar konditionskrävande prestationsidrotter, såväl som du som behöver explosivitet, styrka och muskelmassa eller du som är motionär, ska kunna prestera maximalt utifrån de utmaningar du sätter upp för dig själv.

Vi finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark men är även representerade på cirka 20 andra marknader runtom i världen via distributörer. Trots att vi är marknadsledande på endurance-sporter i Sverige ser vi oss gärna som en utmanare. Eftersom vi själva är träningsfreaks driver vi vårt företag ur ett atletiskt perspektiv, och jobbar ständigt för att slå världsrekord och personbästa i kundnöjdhet och produktkvalitet. Vi vet allt om vad kost betyder för kroppen och är extremt noggranna med att ha maximal kontroll på det vi producerar.

Med ett namn som betyder ”levnadsregel” och ”den största” kommer mycket ansvar, och vi är fast beslutna att leva upp till det. Har du förslag på hur vi kan vässa vårt produktutbud ännu mer, eller bara vill veta mer om oss eller våra produkter, är du alltid välkommen att kontakta oss.