L300

L300 hjälper huden att behålla rätt fuktbalans

 

L300 bygger på en svensk upptäckt och använder samma ämnen som huden själv producerar för att hålla sig mjuk och spänstig. L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans, något som är speciellt viktigt i vårt nordiska klimat där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden.

L300 står för ”Läkemedelsprojekt 300” och produkterna i hudvårdsserien baserar sig på en medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck. I mitten av 1960 talet arbetade Swanbeck tillsammans med Pharmacia och upptäckte då att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. Swanbeck kombinerade två av dessa ämnen, karbamid och salt och fick fram positiva effekter för huden.

L300 lanserades 1980 som ”Den medicinska upptäckten som blev en skönhetskräm”.

I dagens L300 produkter finns numera inte enbart karbamid och salt utan även flera andra av hudens fuktbindande ämnen som finns naturligt i huden.

Säkerhet

Alla som använder våra produkter ska känna sig trygg med dem och att de inte utgör någon risk, varken för dig eller för miljön. Här kan du ta del av säkerhetsdatabladen för L300.

Läs mer
Produkter från L300