Bliw

Bliw – Inspirerad av nordisk natur sedan 1968! Bliw är en mild handtvål som tillverkas i vår fabrik i Falun. Bliw är inspirerad av vår nordiska natur med nordiska dofter såsom blåbär, vitsippa, skogsbär, havtorn etc

 

Handtvålen innehåller nektarextrakt som ger ett krämigt lödder och en skön uppfräschande efterkänsla.

Bliw är dermatologiskt testad med goda resultat, Svanenmärkt och skonsam mot vår miljö. Bliw finns i många olika färger och dofter så att alla ska kunna hitta sin favorit!

Bliw lanserades 1968 och var då den första flytande tvål som kunde köpas i butik i Sverige. Formuleringen, formen och färgspelet har utvecklats under åren.
År 2002 blev den klassiska runda bubblan ännu rundare i formen med hjälp av Alessi-designern Stefano Giovannoni.
År 2005 lanserades den första bubblan som byggde på ett designsamarbete med nordiska formgivare. Våren 2009 relanserades Bliw med ny design och nya dofter. I samband med detta blev tvålen också miljömärkt med Svanen.
2013 var det återigen dags att uppgradera sortimentet. Härliga dofter och sköna färger med fin design ger inspiration till både badrum och kök. En nydesignad pumpflaska i PET lanserades samtidigt med ett fortsatt nordiskt koncept. Den klassiska bubblan uppdaterades också med ny design och nya dofter.
2018 fyller Bliw 50 år och inför detta uppdaterades designen hösten 2017 till en mer modern design med fokus på vårt nordiska arv.
2018 fick dessutom Bliw Vegan-märkningen, innehållet har dock alltid varit veganskt men nu syns det alltså även tydligt med märkningen från ”the Vegan Society”.

Bliw är för många svenskar starkt kopplat till barndomsminnen och naturupplevelser och det vill vi att Bliw ska vara i många generationer framöver!