Bio-Oil

Bio-Oil är ett hudvårdsmärke som är världsledande inom produkter mot ärr och bristningar.

Bio-Oil® grundades 1987 i Sydafrika av företaget Union Swiss. 2002 expanderade man utanför Sydafrikas gränser och idag finns Bio-Oil’s produkter I över 140 länder världen över.

Forskarteamets intresse hos Bio-Oil ligger i att utveckla nästa generations hudvårdsprodukter. Produkter som är betydligt bättre än nuvarande produkter på marknaden. Teamet har inget intresse av att försöka förbättra den befintliga tekniken – detaljisternas hyllor är redan fulla av produkter som skiljer sig marginellt från varandra. Det enda sättet att bryta ny mark är att avfärda traditionellt tänkande, börja från början och hitta ett bättre sätt; det är Bio-Oil teamets passion. Forskningsteamet hos Bio-Oil leds av bröderna Justin och David Letschert, ägarna av företaget.

Idag finns flera olika produkter inom varumärket.

Bio-Oil Hudvårdsolja som egentligen var den enda produkten hos Bio-Oil’s portfölj i över 30 år. Formulan i Bio-Oil Hudvårdsolja är en kombination av växtextrakt och vitaminer i en oljebas. Den innehåller den banbrytande ingrediensen PurCellin Oil™, som förändrar formulans konsistens och gör den lätt och kladdfri, vilket medför att de välgörande vitaminerna och växtextrakten lättare tas upp. Produkten är specifikt anpassad till personer som är gravida, vill ha hjälp med ärr eller bristningar samt har ojämn eller åldrande hudton.

Oljan har vunnit över 350 priser världen över för sin funktion och formula.

Bio-Oil Hudvårdsolja (Naturliga Ingredienser) som är det senaste tillskottet i Bio-Oil familjen

En olja som är gjord på helt naturliga ingredienser där samtliga kommer från olja växter. Oljan har gått igenom precis samma kliniska studier och tester som den tidigare hudvårdsoljan och har uppnått samma resultat

Produkten är precis som sin föregångarna specifikt anpassad till personer som är gravida, vill ha hjälp med ärr eller bristningar samt har ojämn eller åldrande hudton.

Produkten har inga tillsatta färgämnen eller syntetiska parfymer utan dessa förkommer naturligt i produkten från växter.

Bio-Oil Gel för torr hud är en produkt som till skillnad mot andra lotions och krämer endast innehåller 3% vatten. Den innehåller också 87% olja samt 10% återfuktande ingredienser så som sheasmör och karbamid. Gelen är specifikt anpassad till personer med torr hud.

Bio-Oil Gel för torr hud är ett nytt sätt att behandla torr hud. Traditionella hudvårdsprodukter för torr hud som krämer, lotioner och body butter består till största delen av vatten. Merparten av detta vatten avdunstar när det kommer i kontakt med din hud. Det är ofta det som ger en känsla av kyla när du applicerar dessa produkter. Bio-Oil Gel för torr hud är gjord av olja, vilket ger en “varm” känsla vid applicering.

Gelen finns i dagsläget i 83 länder har efter ett år redan vunnit priser. Bland annat årets produkt i Storbritannien.

Samtliga produkter finns på utvalda apotek och Åhléns.